Öneri ve Talep Formu

Çörekçik

Malzemeler 

4 adet ince bayat lavaş
200 gram kıyma
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber, zerdeçal
1 çorba kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Kıymayı yarım çay bardağı sıvı yağ ile soteleyin. Karabiber ve zerdeçalı ekleyip soğutun. Lavaş ekmeğini masaya serin. Sıvı yağı bir fırçayla üzerine sürerek yumuşatın. İçine kıymayı koyup yumuşak bir rulo yapın. Yağlanan fırın tepsisine lavaşları dizin. Üzerine çörek otu serpin ve 180 derece ısıtılmış fırında kızartın. Tereyağında toz biberi soteleyip üzerine dökün. Süsleyin ve servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri