Ekmek Aşı (Ağrı)

Malzemeler
1 adet bayat ekmek
2 adet soğan
8 adet sivri biber
3 adet domates
2 adet yumurta
150 gram kıyma
2 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı kekik, karabiber
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı
Bayat ekmeği küp küp doğrayın. Soğanı küp küp keserek tencerede soteleyin. Üzerine kıymayı ekleyerek sotelemeye devam edin. Karabiber, kekik ve tuzu ekleyin. Sivri biberi 1 cm keserek içine ilave edin. Domatesi küp küp doğrayıp, içine katın. 1 bardak su ile salçayı ilave edin.

Pirinci ekleyin. Pirinç pişince içine yumurtaları kırın ve karıştırın. Küp kestiğiniz ekmeği servis tabağına dizin. Üzerine karışımınızı dökün. Süsleyerek servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri