Öneri ve Talep Formu

Haydari (Ege Usulü)

Malzemeler 

1 adet bayat ekmek
250 gram süzme yoğurt
250 gram lor peyniri
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 çay bardağı zeytinyağı
6 diş sarımsak
2 adet salatalık
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Bayat ekmeği dilimleyip kenarlarını çıkartın. Islatın ve süzün. Karıştırma kabına ekmek dilimlerini koyun ve yoğurun. Üzerine yoğurdu, lor peynirini, çekilmiş cevizi, zeytinyağını, dövülmüş sarımsakları, rendelenmiş salatalığı, baharatları koyup karıştırın. Servis tabağına alın. Süsleyerek servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri