Kozalak Mantı
Malzemeler
2 yufka
200 gram kıyma
1 küçük soğan
1 tatlı kaşığı salça
Karabiber, tuz
Kızartmak için sıvı yağ
İsteğe bağlı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
Yoğurt
Hazırlanışı
Yufkayı serip pizza dilimi şeklinde 12 parçaya bölelim. Daha sonra her bir parçayı ister üst üste koyup ister tek tek parçaları 4 pizza dilimine bölelim. Bir pipet yardımıyla fotoğraftaki gibi kalın yerinden başlayarak sarıp ucunu ıslatarak kapatalım ki pişirirken açılmasın. Pipetten iterek çıkartalım. Tüm parçalara aynı işlemi uygulayıp bol kızgın yağda kızartın. Yemeklik doğranan soğanımızı yağda rengini döndürüp kıyma, 1 tatlı kaşığı salça ve istediğiniz baharatları ilave ederek kavuralım. Başka bir tavada tereyağı ile 1 yemek kaşığı salçayı kavuralım. Mantılarımızın üzerine ister sarımsaklı ister sade yoğurt, kıymalı harcımızı ve salçalı sosumuzu dökerek servis edelim.