Öneri ve Talep Formu

Kalacus

Malzemeler 

1/2 adet bayat ekmek
1 adet soğan
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvı yağ, tereyağı
1 tutam zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Bayat ekmeği ceviz büyüklüğünde küp kesin. Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda soteleyin. Yoğurda 2 çorba kaşığı su koyun. Ekmekleri servis tabağına dizerek üzerine soğanı, karabiberi, zerdeçalı, tuzu, sulandırdığınız yoğurdu dökün. Tereyağında kırmızıbiberi soteleyerek servis tabağındaki ekmeklerin üzerine dökün. Servise hazırdır.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri