Rumeli Misafir Karşılaması
Malzemeler
2 adet tandır ekmeği
200 gram kuşbaşı et
4 diş sarımsak
1 demet taze soğan
1/2 demet nane, dereotu
2 adet yumurta
1 kase yoğurt
1 su bardağı taze kaşar
1 çay kaşığı karabiber, kekik, kişniş, zerdeçal
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,
tuz
Yapılışı
Ekmeği 3×3 ebatında kesip yarısını çırpılmış yumurtaya bulayarak sıvı yağda kızartın. Yarısını da yumurtasız kızartın, servis tabağına dizin. Eti baharatlar ile soteleyin. Taze soğan, nane ve dereotunu ince ince doğrayın, tencereye ilave edin. Kapağını kapatıp ateşten alarak kendi sıcaklığında demlenmeye bırakın. 5 dakika sonra servis tabağındaki ekmeklerin üzerine dökün. Sarımsaklı yoğurdu tabağın yan tarafına ekleyin. Tabağın üstüne rendelenmiş kaşarı serpin. Kırmızı toz biberi tereyağında soteleyerek üzerine dökün. Servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.