Öneri ve Talep Formu

Hamur Boranisi (Erzincan)

Malzemeler 

1 adet bayat ekmek
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı 

Bayat ekmeği rondoda çekin. Hamur kabına ufalanmış ekmeği, unu, yumurtaları ekleyin, yoğurarak kulak memesi kıvamında hamur yapın. Hamurdan bezeler koparıp açın. 5 cm genişliğinde uzunlamasına kesin. Kestiğiniz şeritleri üçgen halinde kesin. Tencerede kaynayan suda üçgen hamurları haşlayın. Süzgeç yardımıyla servis tabağına alın. Sarımsakladığınız yoğurdu üzerine dökün. Tereyağında sotelediğiniz kırmızı toz biberi üzerine gezdirin. Servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri