Öneri ve Talep Formu

Erikli Dolma (Tatar Usulü)

Malzemeler 

1/2 adet bayat ekmek
1 su bardağı yeşil erik (çekirdeksiz)
1 su bardağı kırmızı erik (çekirdeksiz)
150 gram kıyma
1 adet soğan, 2 adet domates
2 adet dolmalık biber
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı 

Ekmeği rondoda ufaltın. Erikleri blendırdan geçirin. Soğanı küp küp doğrayarak sıvı yağda soteleyin. Karıştırma kabına ekmek ufağını, erikleri, kıymayı, soğanı, tarçını ve tuzu ekleyip karıştırın. Domatesi kapak keserek içini oyun, dolmalık harca katın. Biberlerin kapağını açın. Karıştırma kabındaki malzemeyle, domates ve biberin içini doldurarak tencereye dizin. Salçayı eritip tencereye dökün. 20 dakika kısık ateşte pişirin. Dolmaları servis tabağına dizerek tabağın yanına yoğurdu ekleyin. Tereyağını ve toz biberi soteleyip üstüne gezdirin. Servise hazırdır.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri