Fındıklı Elmalı Ekmek Tatlısı
Malzemeler
1 adet bayat ekmek
4 adet elma
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı kırık fındık
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
2 dilim limon
Yapılışı
Ekmeği blenderdan geçirerek ufalayın. Elmanın kabuklarını soyarak rendeleyin. Şekeri suyla kaynatıp limonu sıkarak şerbet yapın. Hamur kabında yumurta ve şekeri çırpıp içine ufaltılmış bayat ekmeği, elma rendesini, sıvı yağı, kabartma tozunu, vanilyayı, kırık fındığı, tarçını ekledikten sonra yoğurarak hamur yapın. Fırın kabına boşaltıp 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üzerine ılımış olan şerbeti dökerek şerbeti çekince çıkartın. Süsleyin ve servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.