Öneri ve Talep Formu

Karadeniz Usulü Ekmekli Gergotolu Sarma

Malzemeler 

1 adet bayat ekmek
200 gram kıyma
1 su bardağı gergoto (mısır) haşlanmış
1 bağ lahana
1 adet soğan
1 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber,
kekik, kırmızı pul biber
1 kase yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı 

Ekmeği rondodan geçirip hamur kabına alın. Eti, mısırı, soğan rendesini, pirinci, baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın. Lahanaları haşlayarak saplarını kesin tencerenin altına dizin. Lahanaları dolma olarak büyük sararak tencereye düzgün olarak dizin. İçine tereyağını ve iki su bardağı suyu ekleyip kaynadıktan sonra çok kısık ateşte 45 dakika pişirin. Servis tabağına alıp tabağın yan tarafına yoğurt ilave edin. Servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri