Hasanpaşa Köfte
Köftenin patates püresi ile lezzetlendirilmiş enfes hali Hasanpaşa Köfte yemeğinin detaylı tarifi sizlerle…
HASANPAŞA KÖFTE İÇİN GEREKEN MALZEMELER
Köfte için
500 gr kıyma
1 adet soğan
1 tutam maydanoz
1 su bardağı bayat ekmek
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Püresi için
3 patates
2 kaşık tereyağı
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
Sosu için
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kekik
Üzeri için
Kaşar peyniri
HASANPAŞA KÖFTENİN YAPILIŞI
Yemeğe öncelikle köfteyi yoğurmakla başlayın. Kıymayı bir yoğurma kabına alarak üzerine rendelenmiş soğanı ekleyin. 1 su bardağı bayat ekmek, 1 yumurta, tuz, kimyon ve pul biberi yoğurma kabına alın. 1 tutam ince kıyılmış maydanozu da ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yoğurma işlemi bittikten sonra kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verin. Ve tepsiye dizin.
Hasan Paşa Köfte İçin Şeften İpucu: Köfteye su bardağının tabanıyla şekil vererek kâse görünümü elde edebilirsiniz.
Püreyi hazırlamak için küp küp doğranmış patatesleri suda haşlayın. Pişen patatesleri püre haline getirmek için bir kabın içerisine alarak üzerine tereyağı, sütü, kaşarı ve tuzu ekleyerek blenderdan geçirin.
Sosu için bir tencereye salça su kekik ve tuzu koyarak pişirin. Hazırladığınız püreyi kase şeklindeki köftelere eşit şekilde koyun.
200 derece ısıtılmış fırında 25 dakika köfteleri pişirin. Fırından çıkardığınız köftelerin üzerine önceden hazırladığınız salça sosu dökün. Ardından üzerine rendelenmiş kaşarı ekleyerek 5 dakika daha fırına verin. Fırından çıkardığımız Hasanpaşa Köfte servise hazır.
Afiyet olsun.