Misket Köfte
Malzemeler
1 adet bayat ekmek
300 gram kıyma
1 adet soğan
3 dal maydanoz
1 çay kaşığı kekik, karabiber
1 adet yumurta
2 adet patates
1 kase yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tuz
Sos İçin:
2 adet domates
1 çay kaşığı kekik, karabiber
Yapılışı
Ekmeği dilimleyerek 5 dilimini ayırıp diğerlerini rondodan geçirin. Karıştırma kabında ufalanmış ekmeği, kıymayı, rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış maydanozu, yumurtayı, kekiği, karabiberi ve tuzun yarısını yoğurun. Ayırdığınız ekmek dilimlerini fırın tepsisine dizin, kızartın. Patatesi küp küp keserek sıvı yağda kızartın. Kızarmış ekmekleri servis tabağına dizin. Patatesleri üzerine dökün. Köfteleri yuvarlak misket yapın ve kızartın. Onu da ekmeklerin üzerine dökün. Yoğurdu servis tabağının kenarına ekleyin. Domatesleri küp küp kesip kekik ve karabiber ilave ederek sıvı yağda pişirin. Domates sosunu servis tabağına döküp servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.