Öneri ve Talep Formu

Sütlü İrmik Tatlısı

Malzemeler 

1 adet bayat ekmek
300 gram irmik
4 su bardağı süt
3 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı yer fıstığı
1 çorba kaşığı çam fıstığı
1 çay bardağı kırık ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı 

Ekmeği küp küp kesip yağda soteleyin ve bir kapta bekletin. Yağda fıstıkları soteleyerek içine irmiği ilave edin. Sütü ve şekeri kaynattıktan sonra tarçın ekleyin. Tencerede sotelediğiniz irmiğin üzerine döküp 3 dakika karıştırın. Kızarttığınız ekmeği derin bir servis kabına aktarın. Üzerine bulamaç kıvamındaki irmiği ve ceviz kırığını dökerek servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri