Galeta Unu Tatlısı
Malzemeler
1 adet bayat ekmek
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Krema İçin
1 su bardağı şeker
1 litre süt
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1 çay bardağı nişasta
Şurup İçin
5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yapılışı
Bayat ekmeği dilimleyerek fırında kızartın. Blenderdan geçirip (1 su bardağı) galeta unu yapın. Bir karıştırma kabında yumurtayı ve şekeri çırpın. Galeta unu, sıvı yağ, Hindistan cevizi, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek hamur yapın. Yağlanmış tepsiye döküp 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Su ve şekeri kaynatarak şurup yapın. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine soğuk şurubu dökün. Krema malzemesini bir tencereye aktardıktan sonra yoğunlaşana kadar kaynatın. Tatlının üstüne yayarak döküp servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.