Saklı Balık
Malzemeler
2 adet bayat ekmek
1 adet levrek (350gr)
1 çay bardağı bezelye
1 çay bardağı küçük doğranmış ve haşlanmış havuç
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı haşlanmış küçük patates, 1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı un, 1 su bardağı süt
2 adet yumurta
15 adet tane karabiber
1 çay kaşığı zencefil, 1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sirke
Yapılışı
Bayat ekmeği rondodan geçirin. Hamur kabında ufalanmış ekmeği, unu, sütü, yumurtayı karıştırın. Çok yumuşak hamur yapın. Sirkeyi en son ilave edin. Balığı kiremite koyarak, içine bezelyeyi, havucu, patatesi, rendelenmiş soğanı, tane karabiberi, tuzu ve zencefili ekleyin. Kiremitin etrafını yaptığınız hamurla kapatıp,- üzerini hamurla örtün. Açık bir yer kalmasın. 180 derece ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Pişen hamurun üstüne sirke dökerek,- yumuşamasını bekleyin. Yumuşayınca balığı içinden çıkartın. Servis tabağına alıp servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.