Cevizli Domates Kabuğu Mücveri
Kullanmadığımız sebze atıklarından biri de domates kabuğudur. Milyonlarca domates kabuğu çöpe gitmektedir. Aşağıda yer alan Cevizli Domates Kabuğu Mücveri tarifi, bu kabukları nasıl değerlendirebileceğimizi öğretiyor.
Cevizli domates kabuğu mücveri yaparken kabuklar çöpe değil, en lezzetlisinden mideye misafir oluyor.
CEVİZLİ DOMATES KABUĞU MÜCVERİ İÇİN MALZEMELER
3 adet Domates
3 dal Taze Soğan
1 dal Maydanoz
1 dal Dereotu
1 dal Kekik
2 yemek kaşığı Ceviz
1 su bardağı Un
2 adet Yumurta
2 yemek kaşığı Labne Peyniri
2 yemek kaşığı Mısır
1 yemek kaşığı Sweet Chili Sos
2 adet Kiraz Domates
CEVİZLİ DOMATES KABUĞU MÜCVERİ YAPILIŞI
Domates kabukları kalın bir şekilde soyulur ve kabukları tavla zarı şeklinde doğranır. Taze soğanlar da verev şekilde doğranır. Taze otlar ince bir şekilde doğranır. Doğranan domatesler karıştırma kabına eklenir ve mısır, taze sağan ve taze otlar üstüne eklenir; el ile kırılan cevizler de içine ilave edilir.ardından karıştırma kabına labne peyniri, tuz, karabiber, ve yumurtalar eklenip karıştırılır. son olarak karışıma un ayçiçek yağı ilave edilerek homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırılır. Tavaya yağ konulur. İki kaşık alınır. Bu kaşıklar yağlanır. Bir kaşık ile bezeler alınırken diğer kaşık yardımıyla tavaya bırakılır. Bir yüzü kızaran mücverler ters çevrilir. İki yüzü kızaran mücverler havlu kağıt serilen bir tabağa alınır. Tabağın en altına mücverler konulur, üstüne ise dört parçaya kesilen kiraz domatesler vesweet chili sos eklenir. Yemek, mikro filizlerle süslenerek servis edilir.
Cevizli domates kabuğu mücveri tarifini ve yapılışını Şehir Ekranı TV‘den takip edebilirsiniz.
Afiyet olsun.