Elma Turtası

Malzemeler
1,5 adet bayat ekmek
1/2 su bardağı şeker
200 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet elma
2 çorba kaşığı şeker
1/2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tarçın
3 tek karanfil
3 bardak süt
2 paket dolgu kreması

Yapılışı
Elmaların çekirdeğini çıkarıp, küçük küçük kesin ve tencereye koyun. 1 çay bardağı su, şeker, tarçın ve karanfili ekleyerek, kaynatın. Elmalar yumuşayınca, blendırla püre haline getirdikten sonra soğumasını bekleyin. Ekmekleri rondodan geçirip, tencerede tereyağını eriterek, 1/2 su bardağı şekeri, tarçını ilave edin.
Ekmekleri ekleyip, rengi sarı olana kadar soteleyin.

Karıştırma kabında 3 bardak sütü ve dolgu kremayı iyice çırpın. Bir yuvarlak kek kabının içine yağlı kâğıt sererek, üzerine ekmekli harcın 1/3’ünü dökün. Üzerine dolgu kremasının yarısını ekleyin ve yayın. Onun üzerine de elma püresinin yarısını koyun. Tekrar ekmeklerin 1/3ünü döküp, sonra dolgu kremasını ve elma püresini koyun. En üste ekmeklerin kalanını ekleyerek, alüminyum folyoyla sarın. 180 derecelik fırında 30 dakika pişirip, soğutun. Buzdolabında 4 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri