Bartınlı Gelinin Ekmek Tatlısı

Malzemeler
6 adet yumurta akı
1/2 çay bardağı irmik
1 çay bardağı ufalanmış bayat ekmek
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker (şerbet için)
1 su bardağı süt (şerbet için)
1 tatlı kaşığı tarçın (şerbet için)
1 çorba kaşığı hindistan cevizi

Yapılışı
Yumurta akını, ufalanmış ekmeği ve irmiği karıştırma kabında karıştırarak hamur yapın. Sütü şekerle kaynatıp tarçın ekleyerek, soğutun. Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırın. Ekmekli hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopardıktan sonra elinizde yuvarlayın.

Kızgın yağın içine atarak, kızartın. Çıkarınca soğuk şerbetin içine atıp, 5 dakika beklettikten sonra servis tabağına alın. Üstüne hindistan cevizi serpip, servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri