Öneri ve Talep Formu

Bartınlı Gelinin Ekmek Tatlısı

Malzemeler

6 adet yumurta akı
1/2 çay bardağı irmik
1 çay bardağı ufalanmış bayat ekmek
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı

Şerbeti İçin;
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi

Yapılışı

Yumurta akını, ufalanmış ekmeği ve irmiği karıştırma kabında karıştırarak hamur yapın. Sütü şekerle kaynatıp tarçın ekleyerek soğutun. Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırın. Ekmekli hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopardıktan sonra elinizde yuvarlayın. Kızgın yağın içine atarak kızartın. Çıkarınca soğuk şerbetin içine atıp 5 dakika beklettikten sonra servis tabağına alın. Üstüne Hindistan cevizi serpip servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri