Tahin Helvası Suflesi
Malzemeler
1/2 adet bayat ekmek
250 gram tahin helvası
1 çay bardağı tahin
1 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı kakao, Hindistan cevizi
2 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı
Ekmeği dilimleyerek kenarlarını çıkartın. Nohut büyüklüğünde doğrayıp yağsız tavada rengi dönene kadar kızartın. Derin bir kapta helvayı üzerine süt ve eritilmiş tereyağını dökerek ezin ve karıştırın. Yumurta sarısını, tahini ve kakaoyu ilave ederek bozadan az koyu akıcı hamur yapın. İçine küçük ekmekleri ilave edin. Sufle kabını yağlayın ve tahinli hamuru içine boşaltın. 180 derecelik ısıtılmış fırında kabarana kadar bekleyin. Kabardığı zaman alın. Hindistan ceviziyle süsleyin ve servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.