Kuru Fasulyeli Kek
"Türk mutfağının en sevilen yemeği nedir?" diye sorsak hiç düşünmeden "Kuru fasulye!" cevabını veririz. Peki siz hiç ana malzemesi kuru fasulye olan kek yediniz mi? İşte size "Kuru Fasulyeli Kek" tarifini veriyoruz.
Kuru fasulyeli kek dendiğinde zihnimizde çok canlandıramasak da, en az diğer kekler kadar lezzetli bir tarif sizleri bekliyor.
KURU FASULYELİ KEK İÇİN MALZEMELER
- 1,5 su bardağı kuru fasulye
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 3 yemek kaşığı un
- 1 diş sarımsak
- 2 adet yumurta
- 1 dal maydanoz
- 1 dal dereotu
- 1 dal kekik
- 1 dal taze soğan
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet biber
- Yarım limon
- 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
Soğan fare dişi; biber ve sarımsak küp şeklinde doğranır. Taze soğan, maydanoz, kekik ve dereotu ince bir şekilde kıyılır. Ayçiçek ve tereyağı tavaya konulur ve ardından soğan ve bir tutam şeker ilave edilir. Kavurma işlemi başlatılır.
Biber, sarımsak, taze soğan, maydanoz, dereotu ve kekik tavaya konulur. Fırında pişecek bir tarif olduğu için kavurma işlemi uzun tutulmaz. Tuz ve karabiber ila ve edilen sebzeler ocaktan alınır.
Karıştırma kabına kuru fasulye ve sebze karışımı eklenir ve karıştırılır. Arkasından yarım limon kabuğu rendesi, tuz ve yağ ekledikten sonra yumurta, mısır unu ve un eklenerek homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırılır.
Fırın kabı tereyağı ile yağlandıktan sonra dibine bir tutam un serpiştirilir ve karışımı içine dökülür. 180 derecede yaklaşık 20-25 dakika pişirilir ve pişme işlemi bittikten sonra servis edilir.
Kuru fasulyeli kek tarifinin yapılışını Şehir Ekranı TV‘den seyrederek öğrenebilirsiniz.
Afiyet olsun.