Öneri ve Talep Formu

Sıkma Köftesi (Malatya)

Malzemeler

1 adet tavuk but
150 gram kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı yarma
2 adet soğan, domates, sivri biber
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı biber salçası,
tereyağı, sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber, kişniş, kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Ekmeği rondodan geçirerek karıştırma kabına aktarın. Kıyma, rendelenmiş soğan, maydanoz, karabiber, kişniş, kekik ve tuzu karıştırıp yoğurun. Misket büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. İki tarafına parmağınızla basıp bir kapta biriktirin. Domatesi küp küp doğrayın, sivri biberi doğrayıp soteleyin. İçine, yarım çay bardağı suyu, salçayı ilave ederek kaynatın. Köfteleri kaynamakta olan tenceredeki suya atın. Pişince delikli kepçe ile servis tabağına alın. Üzerine salçalı sosu dökerek süsleyip servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri