Öneri ve Talep Formu

Lokma Tatlısı

Malzemeler

1 adet bayat ekmek
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı şeker (şerbet)
2 su bardağı su (şerbet)
1 çorba kaşığı susam, hindistan cevizi
2 çorba kaşığı kırık fındık

Yapılışı 

Ekmeği ceviz büyüklüğünde küp küp doğrayın. Yumurtayı karıştırma kabında çırpın. Şekeri su ile kaynatarak şerbet yapın. Ekmekleri çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızaran ekmekleri ılık şerbete atın. Süzerek servis tabağına alarak üzerine susam, kırık fındık ve Hindistan cevizi serpin. Servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri