Öneri ve Talep Formu

Soğanlı Rokalı Ekmek

Malzemeler

1 adet bayat ekmek
2 adet soğan
6 dal roka
6 dal maydanoz
1 su bardağı çökelek, süt
1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı 

Ekmeği dilimleyin. Soğanı küp küp doğrayarak 1 kaşık sıvı yağda hafif soteleyin. Tavadan çıkarıp bir kaba alın, içine peyniri karıştırın. Doğradığınız roka ve maydanozu içine atın. Fırın tepsisini yağlayarak, dilimlediğiniz ekmekleri içine dizin. Üzerine sütü sürüp onun üstüne de karışımdan koyun. 180 derece ısıtılmış fırında yeşillikleri yakmadan kızartıp, dışarı alın. Servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri