Öneri ve Talep Formu

Harisa

Malzemeler 

1/2 adet bayat ekmek
1/2 su bardağı aşurelik buğday
250 gram kemikli et
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber, kekik, zerdeçal
1 tatlı kaşığı çörek otu, tuz

Yapılışı 

Buğdayı geceden ıslatın. Ekmeği rondodan geçirin. Eti haşlayıp etleri didikleyerek et suyunu süzün, kaldırın. Buğdayı süzün, robotta çekerek inceltin. Karıştırma kabına aktarıp ekmek ufağını, baharatları ilave ederek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yapın, yassı bir şekil vererek bir tepsiye dizin. Üzerlerine didiklediğiniz etlerden ekleyerek çörek otunu serpin. 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip süsleyerek servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri