Kastamonu Ekmek Tiridi
Malzemeler
500 gram kıyma
2 adet soğan
1 adet bayat köy ekmeği
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber kişniş, tuz
1 çay kaşığı kekik
Yapılışı
Kemiği tencerede kaynatın, suyunu süzün. Soğanı küp küp doğrayarak sıvı yağda soteleyin. Kıymayı da ekleyerek sotelemeye devam edin. Et suyundan 1 su bardağı ilave ederek salçayı ekleyin, pişirin. Ekmekleri küp küp kesin, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine et suyunu dökerek 180 derecede 15 dakika fırınlayın. Çıkarıp servis tabağına dizin. Üzerine etli sosu dökerek servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.