Öneri ve Talep Formu
Gavurdağı Salatası

Gavurdağı Salatası

Salata yemeyi çok sevenlerin favorisi olacak Gavurdağı salatası kolay yapımı ve ağza gelen kıtır kıtır ceviziyle harika bir damak deneyimi sunuyor. Antep’in son derece doyurucu ve sağlıklı besinlerinden biri olan Gavurdağı salatası içinde yüksek miktarda antioksidan bulunduruyor. Adını Adana ve Antep arasında bulunan dağdan alan Gavurdağı salatasının en önemli özelliği tüm malzemelerin tavla zarından daha küçük doğranmasıdır. 15 dakikada rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu yöresel lezzeti yapmak için zaman kaybetmeyin.

Biz de akşam yemeklerinizde, köfte ve kebaplarınızın yanında, barbekü keyfinize eşlik edecek lezzetli Gavurdağı salatası tarifini ve tüm detaylarını sizlerle paylaştık.

GAVURDAĞI SALATASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

4 adet domates
1 adet yeşilbiber
1 adet kuru soğan
3-4 dal taze soğan
Birkaç dal maydanoz
Bol miktarda iri kıyılmış ceviz
Zeytinyağı, sumak, tuz

GAVURDAĞI SALATASININ YAPILIŞI

Salatayı yapmak için öncelikle domatesi, biberi, kuru soğanı küp küp ve küçük şekilde doğrayın. Taze soğan ve maydanozu ince ince kesip tüm malzemeleri karıştırabileceğiniz genişçe bir kaba alın. Cevizleri bıçak yardımıyla iri şekilde kıyıp malzemelere ekleyin. Son olarak zeytinyağı, sumak ve tuz ile iyice harmanlayıp yemeklerinizin yanında servis edin.

Gavurdağı Salatası İçin Şefin Tavsiyesi

Salatanızın lezzetini artırmak için nar ekşisi ekleyebilirsiniz. Doğradığınız soğanları tuzla ovarak daha sulu bir hale getirebilirsiniz. Cevizleri salatayı servis edeceğiniz zaman eklemeniz daha lezzetli bir sonuç verecektir.

Afiyet olsun.

Diğer Yemek Tarifleri