Ekmek Tiramisu
Malzemeler
1 adet bayat ekmek
1 çorba kaşığı granül kahve
1 çay bardağı şeker
1,5 su bardağı ılık su
1 çay bardağı kakao
Muhallebi İçin
2,5 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1kutu labne peynir
1 çay bardağı soğuk süt
1 kutu krem şanti
Yapılışı
Ekmekleri dilimleyip kenarlarını derince kesin. Fırın tepsisine dizerek kızarana kadar fırınlayın. Orta ateşte muhallebiyi pişirin. Ocaktan ılıması için indirin, içine sütle çırpılmış kremayı ve labne peyniri ekleyin. Karıştırma kabına granül kahve şekeri ve ılık suyu koyun. Kuplara önce kızarmış ekmeği ekleyerek üzerine granül kahveli karışımdan döküp ıslatın. Onun üzerine krema dökün. Tekrar kızarmış ekmek, granül kahve, krema olacak şekilde üstüne döşeyin. Kakao serpip servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.