Cevizpare
Cevizpare, klasik şerbetli tatlılardan sıkılanlara ve çayın yanında hem lezzetli hem de yapımı kolay bir tatlı tarifi…
CEVİZPARE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağı
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı Hindistan cevizi
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
Yarım çay bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Bir dilim limon
CEVİZPARE TATLISININ YAPILIŞI
Cevizpare tatlısını yoğuracağımız kabın içine 1 adet tam yumurtayı ve 1 adet yumurta akını koyun. Ardından tereyağını, sıvıyağını, irmiği, Hindistan cevizini, şekeri ve cevizi ekleyip yoğurmaya başlayın. Ardından kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip yoğurmaya devam edin. Bu aşamada unu yavaş yavaş dökerek hamurun kıvamını kontrol edip yumuşak bir hamur elde etmeye çalışın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucunuzda şekil verin. İki tarafından bastırdığınız hamur toplarını tepsiye dizerek üzerini yarım ceviz ile süsleyin. Kurabiyeye ayırdığınız yumurta sarısını sürün. 170 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.
CEVİZPARE ŞERBETİ
Şerbeti için su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatmaya başlayın. Altını kapattığınız şerbetin içine bir dilim limon atıp soğumaya bırakın. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve tatlıyı bir saat beklettikten sonra servis edin.
Afiyet olsun.