Öneri ve Talep Formu

Kaygana (Karadeniz)

Malzemeler 

150 gram tuzlu hamsi
1/2 adet bayat ekmek
3 adet yumurta
2 adet pazı yaprağı
1/2 çay kaşığı mısır unu
2 adet kara lahana yaprağı
2 dal maydanoz
1 dal pırasa
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber, zerdeçal

Yapılışı

Bayat ekmeği rondodan geçirin. Bir karıştırma kabına, ince kıydığınız sebzeleri koyun. Baharat ve ekmek ufağını ekleyin. Yumurtaları kırın. Hamsinin kılçıklarını çıkarın. İki su yıkayın ve kaba koyun. Bütün malzemeleri karıştırın. Yağladığınız krep tavasına (1 cm kalınlığında) dökün ve önlü arkalı kısık ateşte pişirin. Servis tabağına alın. Süsleyin ve servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri