Ekmek Kanepesi
Malzemeler
1 adet bayat ekmek
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 paket eritilmiş peynir (200 gr)
1 çorba kaşığı salça
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
2 adet domates
3 adet sosis
1 bağ marul
Yapılışı
Ekmeği dilim dilim keserek, kenarlarını çıkartın, şekil verin. Bir karıştırma kabına yumurtaları, sütü, eritilmiş peyniri, salçayı, sıvı yağı ve kekiği koyup karıştırın. Ekmek dilimlerinin üzerine sürerek, fırın tepsisine dizin. 180 derecede üzerleri kızarana kadar kızartın. Domatesi ve sosisi ince dilimler halinde kesin. Kızarttığınız ekmeklerin üzerine bir dilim domates, iki dilim sosis koyun. Sıcak şekilde servis tabağına alın. Süsleyin ve servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.