Ekmek İçli Kabak
Malzemeler
1/2 adet bayat ekmek
4 adet dolmalık kabak
1 çay bardağı yağsız beyaz peynir
1 çay bardağı yoğurt
1/2 demet maydanoz, dereotu
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı taze kaşar
1 çay kaşığı sumak, karabiber, zencefil
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Ekmeği dilimleyerek kenarlarını çıkartın. Hamur kabında, üzerine biraz su dökerek iyice ufalayın. Kabakların içini boşaltın ve biraz haşlayın. Karıştırma kabına ekmek, peynir, yoğurt, sıvı yağ, taze kaşar, ince kıyılmış maydanoz, sumak ve dereotunu koyarak güzelce karıştırın. Kabakların içini harçla doldurup küçük bir borcam tencereye dizin. Üzerine sütle çırpılmış yumurtayı dökün, 180 derecelik fırına verip hafif kızarınca üzerine tereyağı sürerek 20 dakika daha pişirin. Süsleyin ve servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.