Ekmek Bulaması Tavuk Kızartması
Malzemeler
1 adet bayat ekmek
2 adet tavukgöğsü
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı köri
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Bayat ekmeği rondodan geçirin. Tavukgöğsünü parmak kalınlığında jülyen kesin. Bir karıştırma kabına aktarın. Üzerine süt, yumurta, köri ekleyerek 1 saat bekletin. Ufalanmış ekmeği, unu, karabiberi ve kırmızıbiberi bir kapta karıştırın. Tavukları ekmek ufağına bulayarak kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Servis tabağına alıp servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.