Havuç Borani
Malzemeler
1 adet bayat ekmek
500 gram havuç
1 kase yoğurt
4 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı zerdeçal, çörek otu
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Ekmeği rondodan geçirin ve fırında kızartın. Havucu haşlayın ve blenderdan geçirin. Soğanı piyazlık keserek dövülmüş sıvı yağda soteleyin. Dövülmüş sarımsağı içine katın. Karıştırma kabına havucu, soğanı, baharatları, tuzu ve ekmeği ilave edin. Yoğurdu katıp iyice karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerine erittiğiniz tereyağını dökün, servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.