Öneri ve Talep Formu

Patlıcan Dolması

Malzemeler 

1/2 adet bayat ekmek
4 adet patlıcan
100 gram tavuk kıyması
2 adet soğan, domates
1 çay bardağı pirinç
1/2 demet maydanoz
1/2 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 çay kaşığı köri, karabiber, nane
2 çorba kaşığı tereyağı, sıvı yağ, salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı un

Yapılışı

Ekmeği dilimleyin, elinizle ufalayın. Patlıcanları ikiye bölerek alacalı soyun. Acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Karıştırma kabında rendelediğiniz soğanı, ufaladığınız ekmeği, tavuk kıymasını, domatesleri, pirinci, maydanozu, salçayı, baharatları ve tuzu karıştırın. Patlıcanları harçla doldurarak fırın kabına dizin. 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirip dışarı alın. Yoğurt ve yumurtayı birlikte çırparak unu katıp pişirin. Patlıcanları servis tabağına dizerek üzerine hazırladığınız terbiyeyi dökün. Servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

 

Diğer Yemek Tarifleri