Öneri ve Talep Formu

Bruschetta (İtalya)

Malzemeler 

1 adet bayat ekmek
3 adet domates
3 dal nane
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı kültürlü peynir

Yapılışı

Ekmeği dilimleyerek kesin. Rengi dönene kadar fırında kızartın. Sarımsağı ortadan bölüp kokusu üzerlerine geçene kadar kızarmış ekmeklere sürün. Üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürün. Domatesleri küp küp kesin, naneyi ince ince doğrayarak bir kaba alın. İçine kültürlü peyniri atın, sarımsakları doğrayıp karıştırın. Ekmeklerin üzerine yayın, fırında 5 dakika kızartın ve çıkartıp süsleyin. Servise hazırdır.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri