Öneri ve Talep Formu

Halayık Topu

Malzemeler 

1/2 adet bayat ekmek
3 adet elma
3 adet havuç
100 gram bisküvi kırıntısı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı ceviz
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı pekmez

Yapılışı 

Bayat ekmeği rondodan geçirin. Elmayı ve havucu rendeleyerek tencerede pişirin. İçine sütü, ufalanmış ekmeği ve bisküviyi ilave edip 5 dakika daha pişirdikten sonra ılıtın. Hamurdan tenis topu kadar parçalar alarak yuvarlayın. Topları ceviz kırıklarına ve pudra şekerine bulayıp servis tabağına dizin. Üzerine balı ve pekmezi ip gibi dökerek servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri