Öneri ve Talep Formu

Ekmek Kebabı

Malzemeler 

2 adet bayat tırnaklı pide
200 gram kıyma
1 kase yoğurt
4 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı kekik, karabiber
1 çay kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı 

Pideleri 1,5 x 1,5 ebatında kesin. 2 çorba kaşığı sıvı yağda kızartın. Sarımsağı döverek yoğurdu katın. Kalan sıvı yağ ile kıymayı soteleyip baharatları içine atın. Yarım çay bardağı su dökerek pişirin. Ekmeği servis tabağına alın. Üzerine sarımsakladığınız yoğurdu dökün. En üste kıymayı dökerek servis yap.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri