Erenler Çorbası

Malzemeler
1/2 adet bayat ekmek
350 gram kemikli koyun eti
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı
Bayat ekmeği rondodan geçirin. Karıştırma kabında sütü, yumurtayı, ekmek ufağını karıştırın. Et suyunu tencereye alın, kaynatın. İçine ekmekli karışımı yavaş yavaş dökerek devamlı karıştırın. Kısık ateşte, 15 dakika pişirin. Boza kıvamına gelince, içine yavaş yavaş çiğ kremayı dökün, tuzunu ekleyin, 5 dakika sonra ocaktan indirin. Tereyağını eritip, üstüne dökün. Süsleyerek, servis yapın.

Diğer Yemek Tarifleri