Erenler Çorbası
Malzemeler
1/2 adet bayat ekmek
350 gram kemikli koyun eti
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Ekmeği rondodan geçirin. Eti tencerede kaynatıp suyunu süzün. Eti kemiklerden ayırıp tabağa alın. Ekmek ufağını, unu, tuzu karıştırarak hamur yapın. Hamuru açın, şeritler halinde kesip 2×2 genişliğinde kareler yaparak tabakta biriktirin. Kaynatıp süzdüğünüz et suyuna önceden haşladığınız nohutları ilave ederek pişirin. Lif lif ayırdığınız eti ve sıvı yağı ilave edip pişirin. Kare kestiğiniz hamurları da içine ekleyin. Hamurlar üste çıktığında kâseye çorba, hamur ve etten koyun. Üzerine tereyağı eritip, dökün ve naneyle süsleyin.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.