Öneri ve Talep Formu

Tavuk Köfteli Pilav

Malzemeler 

1,5 adet bayat ekmek
1,5 su bardağı pirinç
150 gram tavuk kıyması
1 adet soğan
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı 

Ekmeği dilimleyerek yarısının kenarını çıkartın. Diğer yarısını rondodan geçirin. Kenarlarını çıkardığınız ekmeği küp küp doğrayın. Karıştırma kabına ufalanmış ekmeği, tavuk kıymasını, blenderdan geçirdiğiniz soğanı, köriyi ekleyerek, karıştırın. Köfte hamuru yapıp parçalar kopararak misket büyüklüğünde toplar yapın. Tavaya sıvı yağ koyup köftelerinizi kızartın, bir tabağa alın. Küp kestiğiniz ekmeği 1 çay bardağı sıvı yağda kızartın. Pirinci yıkamadan tereyağında soteleyerek tuzunu ekleyin, 3 bardak sıcak su dökerek kısık ateşte pişirin. Pişen pilavın içine sotelediğiniz ekmeği ve köfteleri ilave edip karıştırın. Servis tabağına alarak süsleyin ve servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri