Güllaç
Güllaç nasıl yapılır? Osmanlı kültüründen günümüze uzanan nadir lezzetlerinden güllü aşın tarifinin tüm detaylarını sizinle paylaştık.
GÜLLAÇ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
10 yaprak güllaç
1,5 litre süt
2 su bardağı şeker
Çekilmiş ceviz
GÜLLACIN YAPILIŞI
Sütü ve şekeri bir tencereye alın. Karıştırarak şekeri eritin. Süt kaynamadan ocağın altını kapatın ve sütü oda sıcaklığında ılımaya bırakın. Yaprakların parlak kısımları üstte olacak şekilde tepsiye döşüyoruz. Yaprakların üzerine her yanını ıslatacak şekilde 1-2 kepçe süt dökün. Bu işlemi 5 yaprak için tekrarladıktan sonra ıslattığımız son kata ceviz serpin. Kalan 5 yaprağı da aynı şekilde ıslatarak tepsiye serin. Tatlımızı buzdolabında 2-3 saat kadar dinlenmeye alın. Servis etmeden önce ceviz ve nar ile süsleyebilirsiniz.
Şefin tavsiyesi: Güllacınıza aroma vermek için hazırladığınız şerbete 1-2 kaşık gül suyu ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.