Öneri ve Talep Formu

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı

Sulu yemeklerin yanında pirinç pilavına alternatif olan harika bir lezzet tel şehriyeli bulgur pilavı… Hazırlaması oldukça pratik olan tel şehriyeli bulgur pilavı hem doyucu, hem sağlıklı…

Çok pratik ve lezzetine doyum olmayan, bu nefis pilav tarifinin tüm detaylarını sizler için paylaştık.

MALZEMELER

2 su bardağı bulgur

1 çay bardağı tel şehriye

1 su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz, sıcak su

TEL ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVININ YAPILIŞI

Pilavı yapmak için önce 2 su bardağı bulguru yıkayın. Tencereye 1 su bardağı sıvı yağı ve tel şehriyeyi ilave edip kavurun. Ardından 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Şehriyeler renk değiştirmeye başlayınca bulgurları ekleyerek kavurmaya devam edin. Üzerine tuz ve 4 su bardağı sıcak suyu dökerek pişmeye bırakın. Suyunu çekince pilavı altını kapatın. Pilavınızı dinlendirdikten sonra servis edin.

Şefin tavsiyesi: Pilavınızın lezzetini artırmak için et ya da tavuk suyu ekleyebilir yoksa bulyon koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Diğer Yemek Tarifleri