Sucuklu Tost Ekmeği Böreği
Malzemeler
12 adet bayat tost ekmeği
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
2 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
150 gram dilimlenmiş sucuk
3 su bardağı süt
4 dal maydanoz
1 çay bardağı lor peyniri
Yapılışı
Ekmeği kare borcamın içine dizin. Bir kapta taze kaşarı, lor peynirini ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Başka bir kapta yumurtaları kırıp üzerine sütü dökerek çırpın. Ekmeklerin üzerine hafif erimiş tereyağını fırça ile sürün. Üzerine peynirli karışımın yarısını dökün ve yayın. Dilimlenmiş sucuğu düzgün olarak dizin. Diğer ekmekleri de tepsinin üstüne döşeyerek tereyağı sürün. Üstüne sütlü karışımı döküp onun üstüne de peynirlerin kalanını yayın. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.