Kıymalı Ekmek Böreği
Malzemeler
1 adet bayat ekmek
1 adet soğan
100 gram kıyma
4 dal maydanoz
3 adet yumurta (sos için)
2 su bardağı süt (sos için)
1 çorba kaşığı sıvı yağ (sos için)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber, kekik, kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Ekmeği küp küp doğrayın. Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda soteleyin. Üzerine kıymayı ve baharatları ekleyip pişirin. Ilıyınca ince kıyılmış maydanozları ilave edin. Ekmeğin yarısını yağladığınız borcama dökün. Yumurta, süt ve sıvı yağı karıştırma kabında çırpın. Borcamdaki ekmeklerin üzerine yarısını dökün. Kıymalı harcı üzerine dökerek yayın. Kalan küp ekmekleri üzerine döşeyin, elinizle biraz basın ve düzleyin. Üzerine de kalan sosu gezdirin. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.