Havuç Topları
Malzemeler
1,5 adet bayat ekmek
6 adet havuç (orta boy)
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı Antep fıstığı, Hindistan cevizi
1 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı yer fıstığı
Yapılışı
Ekmeği rondodan geçirip inceltin. Havuçları soyarak blenderdan geçirin. Tencereye koyup şekeri ilave edin. 30 dakika kaynatıp soğuduktan sonra karıştırma kabına alın. İçine yer fıstığını ve ufalanmış ekmeği ilave ederek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayın ve isteğinize göre Hindistan cevizi, kakao ya da Antep fıstığına bulayın. Servis tabağına dizip servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.