Tavuk Söğürtmesi (Konya)
Malzemeler
4 adet tavuk kalçalı but
1 çorba kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet bayat lavaş
1 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı salça
Yapılışı
Tavuğu bir karıştırma kabına alın, üzerine köri, kırmızı biber, sıvı yağ ve tuzu serpin. Her tarafını bulayın. Önceden yağladığınız bir borcamın içine yerleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında bir saat pişirin. Lavaşları servis tabağına dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Bir tencerede, tereyağı, süt, salça, sarımsak, karabiberi, az miktar su ile kaynatıp sos yapın. Yaptığınız sosu lavaşların üstüne dökerek yayın. Üzerine fırından çıkardığınız tavukları koyun. Servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.