Kıtır Ekmekli Mantı Salatası
Malzemeler
1 adet bayat ekmek
250 gram hazır mantı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet dolmalık biber
3 adet domates
1 çay bardağı çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
1 su bardağı taze kaşar
Sos İçin;
3 diş sarımsak
4 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı limon suyu
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber, nane,
2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Ekmeği dilimleyerek kenarını çıkartın. Küp küp kesin. Yağsız tavada rengi dönene kadar kızartın. Mantıyı haşlayıp süzerek karıştırma kabına alın. Üzerine küp kestiğiniz domatesi ve kırmızı biberi ilave edin. Zeytinleri ikiye bölüp ekleyin. Taze kaşarı, 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edip karıştırın. Servis tabağına alın. Bir kâseye dövülmüş sarımsağı, sıvı yağı, sirkeyi, limon suyunu, kırmızı pul biberi, naneyi ve tuzu koyup karıştırın. Servis tabağındaki salatanın üzerine dökün. Süsleyin ve servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.