Margarinsiz Poğaça
Malzemeler
1/2 adet bayat ekmek
2 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 şişe maden suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı kırık peynir
3 dal maydanoz
1 adet yumurta
Yapılışı
Ekmeği dilimleyip kenarlarını rondodan geçirerek inceltin. Maydanozu ince kıyıp kırık peynirle karıştırın. Karıştırma kabına unu dökerek kabartma tozunu ve ufalanmış ekmekleri ilave edip karıştırın. Ortasını açarak içine maden suyunu, yumurtanın akını, yoğurdu ve sıvı yağı döküp yavaş yavaş yoğurun. Kulak memesi kıvamına getirin. Avuç içini dolduracak kadar bezeler kopararak bir tepsiye dizin. Üzerine un serpin. Hamuru elinize alıp başparmağınızla içini açın. Maydanozlu peyniri ekleyerek güzelce kapatın. Yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerlerine bir fırçayla yumurta sarısını sürün. 180 derece ısıttığınız fırında üstü kızarana kadar pişirin. Servise hazırdır.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.