Öneri ve Talep Formu

Pazı Yaprağında Çupra Fileto

Malzemeler 

4 adet çiğ köfte bayat lavaşı
4 adet çupra balığı filetosu
1 demet pazı
4 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
20 adet tane beyaz karanfil
1 çay kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Pazıları tencereye koyarak 3 dakika haşlayın. 4 adet büyük yaprağı kenara ayırın. Diğer yaprakları ince ince doğrayın, tavada zeytinyağında soteleyin ve içine sarımsağı ekleyin. Lavaş ekmeğini tavaya koyarak 1 çorba kaşığı su döküp kısık ateşte lavaşları yumuşatın. İçine sotelediğiniz pazının dörtte birini ilave ederek üzerine 1 adet fileto çuprayı yerleştirip balığın üzerine geniş bir pazı yaprağını serin. Lavaşın kenarları içine gelecek şekilde sarın ve kısık ateşte tavanın kapağını kapatarak 20 dakika pişirin. Geniş bir tabağa alarak servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri