Yoğurtlu Ekmek Çorbası
Malzemeler
1 çay bardağı köftelik bulgur
1/2 adet bayat ekmek
2 adet yumurta
50 gram kıyma
1 adet patates
2 dal maydanoz
1 su bardağı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Bayat ekmeğin kabuklarını soyun. Küçük küçük doğrayıp karıştırma kabına alın. İçine yumurtaları, kimyonu, tuzu ve kıymayı ekleyerek, köfte hamuru yapın. Haşlanmış patatesi ince kıyılmış maydanozu birlikte yoğurun. Misket büyüklüğünde toplar yapın. Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde koparıp başparmağınızla ezerek ortasını açın. Patatesli topu içine yerleştirip kapatın ve köfteleri yuvarlayın. Yağlanmış fırın kabına dizerek fırında pişirin. Yoğurdu sulandırıp tencerede kaynatın. Köfteleri içine atıp 10 dakika pişirin. Erittiğiniz tereyağına kırmızı pul biberini katın. Çorbayı servis tabağına alarak üstüne nane ve erimiş tereyağından gezdirerek servis yapın.
“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.