Öneri ve Talep Formu

Tahinli Pasta

Malzemeler

1 adet bayat ekmek, 1/2 su bardağı süt
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı un, 1 adet yumurta
1 çorba kaşığı çörek otu
1 çorba kaşığı susam

Bulamaç İçin
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı erimiş tereyağı
2 çorba kaşığı kırık haşhaş
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı pudra şekeri

Yapılışı

Derin bir kaba ılık su, süt, maya ve şekeri koyun. Mayayı eritin. Bayat ekmeği rondodan geçirerek içine katıp yoğurun. Eğer cıvık olursa un ilave edin. Yumurta büyüklüğünde bezeler yapın. 30 dakika bekletin. Tahini, erimiş tereyağını, kırık haşhaşı, dövülmüş cevizi ve pudra şekerini karıştırın. Küçük bir tepsiye dökün. Bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde yuvarlak açın. Bezeleri tahinli karışıma bulayıp yuvarlayın. Önceden yağladığınız kek kabına yan yana dizin. Hepsi bitince üzerine yumurta sarısını sürerek, çörek otu ve susam serpin. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis yapın.

“Bayat Ekmekten Lezzetli Sofralara” kitabımızdan alınmıştır.

Diğer Yemek Tarifleri